«Elg i solnedgang» Fantastisk naturopplevelser langt mot nord

Vi forlater Honningsvåg på kveldenVi ventet i havna i Honningsvåg til det begynte å felle. Det er best å seile fra Honningsvåg rundt to til tre timer etter flo. Da får man medstrøm gjennom Magerøysundet. Det ble en vakker tur med en nydelig midnattsol. På morgenkvisten ble det tåke og en stund var sikta svært dårlig. Bra vi har radar og AIS. En del turistfiskere dukket opp, de bruker aluminiumsbåter og var lett å se på radar. Enkelte har også AIS sendere og radar. Det hjelper på. Vi oppdaget flammen på Melkøya gjennom det lave tåka. De lastet en LNGtanker og vi fikk se LNGanlegget fra godsia med nydelig sol og blikkstille hav. Vel i havn ble det litt søvn, men vi våknet tidlig siden P4 hadde jubileumsshow på kaia… Det ble underholdning overalt… På ettermiddagen gikk vi videre mot Alta. Nydelig vær helt til vi kom ut Vargsundet… Da ble vi møtt av kuling og mye sjø. Det tok sin tid, og vi var ikke i havn før ca 01.30 på natta… Men alle(Ulf & Wenche) var enige om at det hadde vært en fin tur.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment