Rundtur i Rognsund

Wenche er klar for tur til RognsundEndelig et lite værvindu for en seiltur i nærområdene. Målet var å surre litt rundt ytterst i Altaffjorden, mellom Stjernøya og Seiland. Det ble fine dager.

Bårdfjorden. God seilvind fra Alta og helt til Isnestoften. Hadde opp i 7,5 knop. Vinden døde etterhvert, men tok seg ogg i Rognsundet. Mye vind da vi kom inn Bårdfjorden. Så mye vind at vindmølla havarerte i et vindkast. Vi fikk etterhvert hekta oss på bøye og vinden roet seg til den igjen økte om natta. Ble ikke så mye søvn men et utrolig fint sted.

Store Kvalfjord. Rolig fin tur fra Bårdfjorden til Store Kvalfjord. Der fikk vi ligge ved butikken; Matkroken. Det ble mye turer i nærområde og vi traff veldig mange trivelige folk. Kvalfjord var et fint lite fiskevær omkranset av nydelig natur. Fremkomstmidlet ser ut til å være 4-hjuling. Veiene var ikke bredere enn at det var riktige kjøretøy.

Altnesset. Etter en natt i Kvalfjord bar det over Rognsundet tilbake til Seiland og Altnesset/Seiland House. Der fikk vi ligge ved en flott flytebrygge/betongkai hvor Seiland House har sine sportsfiskerbåter. Vi fant frem syklene og sykla til Hakkstabben. En tur på 16km (t/r). Litt lengre enn vi trodde, men for en utrolig flott natur. Etter trimturen og et måltid motret vi tilbake til Alta. På blikkstille hav…

Kveldsola lyser opp

Ved kai i Kvalfjord
En utrolig spennende bro innerst i fjorden
Sykkeltur på Seiland

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment