Tranøy – Sommarøy

Tok en lengre økt fra vakre Tranøy til Finnsnes. Mye vær etter Tjeldsundet. Lyn og torden som kom etter oss og tilslutt var rundt oss. Vi motorseilte mye og hadde lenge 7 knop. Vi brukte 15 timer og var fremme kl 02:30. Da var vi rimelig trøtte og det var ikke fritt at skipperen rota litt med å legge til kai, til tross for blikkstille hav.

Nyhavna på Finnsnes

Vi ble liggende et par dager i en helt ny marina. Veldig flott selv om det var et skjær innen for moloen. En av de som var med å starte det hele opp fortalte at halvparten av plassene var til utleie mens resten var kjøpt av båteiere. Det kostet 20.000,- pr breddemeter å kjøpe en plass + 1500,- pr meter i årlig leie. Alle plassene var i bruk og de hadde ventelister…

Etter et døgn på Finnsnes ble det en kort liten motortur fra Finnsnes til Sommarøy. Stille på fjorden hele veien. Fint på Sommarøy, her blir vi et par dager. 100,- pr døgn inkl vann/strøm. Syklene er tatt ut og det blir noen runder her før vi seiler videre. Sommerøya er en idyll ute i havet. Utrolige flotte strender og hyggelige folk. Liten fjelltur ble det også tid til før vi etter et patr dager tok turen rundt utsia på vei til Tromsø.

Flott kirke på øya

Flott kirke på øya


Heftige fartøy

Heftige fartøy


Skjellsand

Skjellsand

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment