Rundtur på Helgeland

Kokkelering i Harmony

Starta fra Skjervøy 06.07 kl 13.15 og var fremme på Støtt 08.07 kl 14:50, vel 49 timer og 35 minutter… sånn cirka. Tok et par timers stopp i Tromsø for å vente på medstrøm gjennom Rya. Ellers har det gått i ett. Roa ned på Vågsfjorden, seilte på 4-5 knop for å få medstrøm gjennom Tjeldsundet… Etter det var det strake vege ut i Vestfjorden og full hendel til Støtt. 

08.07.16 Støtt
Der har vi møtt Harmony fra Alta med Hege, Tommy, Sebastian og Leon. Nå skal vi surre litt rundt her på Helgeland.

09.07.16 Bolga
Veldig bra anlegg her på Bolga. Gratis er det å! Fin resturant og god mat. Vi drar videre i morgen til Rødøy…

10.07.10 Rødøy
Fantatisk sted her. Klokkargården på Rødøy. Flott og spennende innseiling med holmer og skjer på alle kanter. Fikk en makrell i det vi forlot Bolga. Tommy steker og fikser mat. To makrell og en sei…

11.07.16 Nesna
Nydelig tur mellom Rødøy og Nesna. Helt utrolig flott landskap, Lurøysundet var helt rått! Akkurat som å seile i Caledonienkanalen. Nesna har en veldig flott gjestehavn. Gode fasiliteter med vaskemaskin, dusj, gratis interenett, vann og strøm osv… Veldig trivelige «gubber» i båtforeninga!

12.07.16 Sandessjøen
Kort tur på to og en halv time. Var heldig med strømmen og lå på 7 knop lenge. På kaia her i Sandessjøen ble vi tatt i mot av en gutt som hadde sommerjobb i havna. Veldig trivelig når noen står og anviser plass og tar imot tampan!

13.07.17 Sleneset
Utrolig flott perle dette. Stilige holmer og skjær og en veldig gjestfri havn. Mange buer rundt hele havna hvor alle hadde sin egen lille flytebrygge. Veldig stilig. Her surrer vi rundt et par dager, litt yr og regn men helt ok. Kjører litt gummibåt mellom holmene…

15.07.16 Træna
Noke en kort liten tur på ca tre timer… uten vind, eller vind rett i mot til Husøya på Træna. Spektakulært var det her. Det er her Trænafestivalen arrangeres hvert år. For ca en uke siden var det full fest her… Stilig sted og flott å gå på tur i område. Blir mye fotografering…. (Se bildene her)

Tromsø og plattform...

Tromsø og plattform…


Havna på Støtt var naturlig

Havna på Støtt var naturlig


Vi seiler videre mot Bolga

Vi seiler videre mot Bolga


Bare Solo er Solo

Bare Solo er Solo


Vi utforsker øya med båt

Vi utforsker øya med båt

Rundtur på Helgeland

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment