Tur til Østfinnmark

Ny kort «langtur»! Dene gang var målet Langfjordnes i Tanafjorden. Vi hadde aldri vært så langt øst så dette var nytt og spennede. Målet for turen var en bursdagsfeiring. En venninne av Wenche skulle feire sin 50-årsdag og vi var invitert.

Skjermbilde 2015-12-25 kl. 16.50.17Vi startet fra Alta 3.august og tok en overnatting i Hammerfest. Nydelig vær, men trangt i Hammerfest gjestehavn. De siste årene er det de samme lokale båtene som ligger fast fortøyd midt inne i byen. Litt dumt når det er få gjesteplasser. På vei østover var vi først innom Burstad, en flott nødhavn ved dårlig vær. Vi måtte bare sjekke forholdene.. så bar det videre til Måsøya. Der var planen å treffe kjentfolk, men vi rakk akkurat ikke det. Stig Kyrre var i 90årsdag… og han var på andre siden av øya da vi kom frem… Etter en stund måtte vi forlate den nydelige øya for å komme oss gjennom magerøysundet medstrøms. Men til Måsøya skal vi flere ganger. Der var det virkelig nydelig.

Vi gikk rett til Kjøllefjord fra Måsøya. En veldig trivelig plass. Der sykla vi rundt i været og fikk besøkt Foldalsbruket, anbefales. Et museum for kystkultur. Det ble et par døgn der, den ene dagen med et vanvittig lyn og torden.

Så bar det videre østover og etter en lengre seilas rundt Nordkyn var vi fremme i Gamvik. Der lå vi utenpå en fiskebåt. Så var det å komme seg på syklene for å dra til Slettnes fyr. Der besøkte vi Benedikte og Niels som var guider på fyret. Veldig artig og interessant. Vi tok et par dager i Gamvik. Spennede å besøke plasser man bare har hørt om men aldri vært. Trivelige folk var det også her…

Etter Gamvik bar det innover Tanafjorden og til Langfjordnes. Der var vi fra fredag til søndag og feiret Bentes bursdag sammen med mange trivelige mennesker. Et meget innholdsrikt arrangement som til tider var mer heftig enn planen var. Vi opplevde at fire ulike båter vi ble frakta med fikk stans, enten mangel på diesel, eletrisk feil, eller det mest dramatiske, not i propellen. Men en meget minneverdig opplevelse og en utrolig flott arrangert fest!

Så bar det hjemover med oss, rundt Nordkinnhalvøya i rufsete sjø og mye vind på vei til Honningsvåg. Der klappa vi til kaia i over 20 knops vind, litt mer heftig en ønskelig. Dagen etter bar det til Hammerfest i løpet av natta. Der kom Andreas på besøk og organiserte en tur til Melkøya. Veldig spennende å se hvordan det var blitt.

Om ettermiddagen startet vi hjemover til Alta og vi var fremme sent på kvelden/natta. En veldig flott tur var det. Vi har mange flotte nærområder å seile til her i Finnmark.

Så går vi videre mot Havøysund, store latøya til venstre

Fin kai i havna på Måsøya
Fruene i Kjøllefjord
Selve lampa/linsa
Tidlig på morraen passerer vi Melkøya

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment